sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Care e noua configurație a ministerelor. Denumirile oficiale

Acasă Regiuni Chișinău mun. Care e noua configurație a ministerelor. Denumirile oficiale

Noul Executiv are 13 ministre în loc de nouă, câte au fost până la învestirea Guvernului Gavrilița. Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de reorganizare și restructurare a unor ministere.

Fostul Minister al Economiei și Infrastructurii a fost redenumit în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), fiind creat, separat, Ministerul Economiei (ME). ME va prelua de la MIDR următoarele domenii de competență: economie, infrastructura calităţii şi supravegherea pieţei, precum și tehnologia informației.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a fost divizat în două instituții separate: Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Ministerul Culturii (MC), acesta din urmă fiind responsabil de domeniul cultură și patrimoniu național, dar și turism, prin preluarea acestor competențe de la MIDR.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la fel, a fost separat în două instituții: Ministerul Sănătății (MS) și Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), care va fi responsabil de domeniile muncă, protecţie socială și demografie.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a fost redenumit în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), iar Ministerul Mediului (MM), instituție creată separat, va acoperi următoarele sectoare: protecţia mediului, schimbările climaterice și resursele naturale.

Ministerele reorganizate, în termen de 15 zile, urmează să prezinte Guvernului modificările corespunzătoare la regulamentele lor de organizare și funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -