joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ce prevede viitorul acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor din România și R. Moldova

Acasă Articole Educaţie Ce prevede viitorul acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor din România și...

Guvernul de la București a aprobat Memorandumul privind semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Despre aceasta a anunțat Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova al guvernului român. Textul memorandumului a fost publicat pe pagina Secretariatului General al Guvernului de peste Prut.

Noul Acord între României şi R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice se referă la mai multe aspecte. În speță, vor fi recunoscute anumite diplome de nivel preuniversitar – diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum trei ani de studii, după absolvirea școlii generale de nouă ani de studii. Se vor recunoaște atestatele de studii medii de cultură generală din R. Moldova eliberate înainte și după 2011.

Potrivit textului publicat, se vor recunoaște studiile universitare de scurtă-durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar; diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -