luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O asociație cere autorităților de la Chișinău să pună pe agenda discuțiilor cu Kozak problema drepturilor omului din Transnistria

Acasă Articole Altele O asociație cere autorităților de la Chișinău să pună pe agenda discuțiilor...

Promo-LEX, asociație de la Chișinău care monitorizează situația din Transnistria, a adresat un apel autorităților moldovenești să pună în discuție cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președinției ruse problemele respectării drepturilor omului în partea stângă a Nistrului.

În apelul său, Pomo-LEX amintește că printre subiectele care trebuie abordare se numără situația celor opt școli moldovenești din teritoriul controlat de administrația de la Tiraspol. Asociația menționează „în mod deosebit” problema aplicării tratamentelor inumane și degradante, aplicarea abuzivă a reținerilor și aresturilor în regiune

„(…) Mai nou, regimul de la Tiraspol a pus în practică sistemul represiv împotriva persoanelor care se expun liber în spațiul public, astfel fiind condamnate pentru presupuse fapte de extremism și spionaj”, se arată în apelul citat.

Asociația Promo-LEX a solicită autorităților ambelor state să depună întreg efortul pentru „eliberarea imediată a lui Oleg Horjan, Adrian Glijin, Serghei Mirovici, dar și a altor deținuți politici din regiunea transnistreană acuzați abuziv de comiterea mai multor infracțiuni fără nici o fundamentare” și încetarea urmăririi penale în privința persoanelor acuzate de extremism.

Precizăm că oficialul rus, Dmitri Kozak, va efectua azi o vizită de lucru în R. Moldova. Reprezentantul Kremlinului urmează să se întâlnească cu exponenții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse, potrivit diplomației moldovenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -