vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(video) Cum mașinile „mănâncă” viața Chișinăului. Mașini vs biciclete

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor (video) Cum mașinile „mănâncă” viața Chișinăului. Mașini vs biciclete

Grupul de lucru pentru transport alternativ, o entitate care militează pentru crearea infrastructurii și culturii pentru biciclete la Chișinău, a realizat un filmuleț în care ne demonstrează cât de mult este afectat spațiul public de mașini.

Realizatorii filmulețului sugerează că e mai avantajos să utilizăm bicicleta decât mașina – e sănătos și economicos, inclusiv pentru întreg orașul.

„22 de biciclete ocupă cât un loc de parcare”, constată autorii filmulețului.

Cei de la Grupul de lucru pentru transport alternativ mai afirmă că pentru parcarea unei mașini e nevoie de 30 de metri pătrați, iar Chișinăul ar avea nevoie, în total, de circa 600 de hectare pentru a asigura cu loc de parcare fiecare automobil din Chișinău. Și asta în situația în care, potrivit calculelor, o mașină transportă, în medie, 1,59 de pasageri per călătorie.

Cele mai recente date oficiale arată că din cele peste un milion de mașini din Moldova, circa 318 de mii sunt înmatriculate în orașul Chișinău. Numărul unităților de transport care circulă zilnic pe străzile Capitalei, însă, e cu mult mai mare. Experții au estimat că numărul maşinilor care circulă zilnic pe unele străzi din Chișinău este de două ori mai mare decât capacitatea planificată la proiectarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -