joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un originar din raionul Cahul a fost ales președinte al Parlamentului

Acasă Articole Altele Un originar din raionul Cahul a fost ales președinte al Parlamentului

Igor Grosu, originar din satul Andrușul de Sus, raionul Cahul, a fost ales, astăzi, președintele al noului Parlament. Grosu a fost ales în această funcție cu voturile fracțiunii PAS și ale Partidului „Șor”.

Președintele noului Parlament are 48 de ani, este căsătorit și are trei copii. Igor Grosu este licențiat în istorie, absolvind Universitatea de Stat din Moldova. A fost viceministru al Educației, în perioada în care respectivul minister a fost condus de Maia Sandu, actualul președinte al țării.

Igor Grosu a preluat interimatul șefiei Partidului Acțiune și Solidaritate, după ce Maia Sandu a fost aleasă, la fine anului trecut, șef al statului. La alegerile parlamentare anticipate, Igor Grosu a fost cap de listă a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Este de menționat că Igor Grosu se numără și printre fondatorii unor importante ONG: Amnesty International Moldova, Centrul „CONTACT”, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de Analiză și Evaluare a Reformelor.

Igor Grosu a succedat-o pe Zinaida Greceanâi (PSRM) care a deținut postul de spicher începând cu 8 iunie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -