sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Jurnalistul și fotograful Iurie Raileanu a deschis „Casa Florilor”, singurul muzeu al plantelor din Moldova

Acasă Articole Educaţie Jurnalistul și fotograful Iurie Raileanu a deschis „Casa Florilor”, singurul muzeu al...

Un nou succes al cunoscutului fotograf, jurnalist și pictor Iurie Răileanu. De această dată a avut inspirația să deschidă, în satul Brănești, raionul Orhei, Muzeul „Casa Florilor”. Acesta este singurul muzeu de plante din țara noastră, care, cu siguranță, va deveni una dintre atracțiile turistice favorite.

La „Casa Florilor”, vizitatorii vor găsi o mare de flori de pe multe meridiane ale globului și chiar un mic lac cu nuferi. Alte noi specii de flori sunt create de Iurie Răileanu.

„Vreau să fac o cultură a florilor în R. Moldova”, spune proprietarul Muzeului „Casa Florilor”.

Iurie Răileanu are colecții bogate de diverse specii de flori. De exemplu, aici poate fi găsită o colecție unică de iriși. Iar diferite specii de cactuși cresc într-o mică grădină mexicană pe care a amenajat-o Iurie Răileanu.

„Muzeul „Casa Florilor” este o atracție turistică unde oamenii pot afla multe informații despre îngrijirea plantelor, să admire frumusețea naturii și să facă poze deosebite în incinta Muzeului”, spune Victoria Bucătaru, directoarea Asociației Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova.

„Casa Florilor” din Brănești este beneficiara a programului de granturi mici „Prietenește pentru turism”, finanțat de compania Efes Moldova.

Jurnalistul Iurie Răileanu s-a făcut cunoscut prin semnarea mai multor albume de fotografii, printre care „Descover Moldova” și „Etno Moldova”, ambele despre cele mai frumoase locuri și tradiții din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -