joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

55 de ONG își unesc eforturile să susțină implicarea femeilor în procesul de guvernare

Acasă Regiuni Ialoveni 55 de ONG își unesc eforturile să susțină implicarea femeilor în procesul...

45 de organizații neguvernamentale locale şi zece de nivel naţional vor derula proiectul „Parteneriate pentru liderismul femeilor şi buna guvernare”. Proiectul își propune să îmbunătăţească procesul de guvernare prin politici publice sensibile de gen.

Țintele proiectului sunt raioanele Ialoveni, Rezina, Străşeni şi Teleneşti, care vor fi ajutate să-și îmbunătăţească procesele de guvernare prin politici publice sensibile de gen.

Administrațiile locale din aceste raioane vor fi încurajate să elaboreze măsuri ce ar implica mai multe femei în guvernare, dar şi dezvoltarea capacităţilor de liderism, inclusiv în perspectiva alegerilor locale din 2023. În cadrul proiectului vor fi instruite sute de femei din regiunile țării, inclusiv din autonomia găgăuză și regiunea transnistreană cum să se implice în procesul de luare a deciziilor.

Proiectul „Parteneriate pentru liderismul femeilor şi buna guvernare” este finanţat de UE şi co-finanţat de Fundaţia „Friedrich Ebert”.

STATISTICI RELEVANTE PRIVIND IMPLICAREA FEMEILOR ÎN ACTUL GUVERNĂRII

În rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, din cei 101 de viitori deputați 40 sunt femei, o cifră-record în politica moldovenească. Datele oficiale arată că, în rezultatul alegerilor locale din 2019, au fost alese 196 de femei în funcții de primar, circa  22% din numărul total al primarilor aleși. 300 de femei au fost alese în calitate de consilier de nivelul doi, sau 27% din total. 3 823 de femei dețin funcția de consilier local de nivelul unu, sau peste 36% din numărul total al consilierilor de nivelul întâi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -