Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău a lansat astăzi, Proiectul Transfrontalier „Ucraina – Moldova: O abordare multisectorială pentru copiii și adolescenții afectați de război”.

În cadrul proiectului, biblioteca a primit ca donație echipament și software în scopul consolidării capacităților pentru a oferi diverse servicii și programe educaționale copiilor și adolescenților refugiați, precum și celor din comunitatea locală, transmite Moldpres.

„Grație acestui suport, biblioteca va dezvolta oferta de servicii, mai ales a celor bazate pe tehnologii informaționale, propunând copiilor și adolescenților programe de coding și robotică, educație mediatică, alfabetizare digitală, design și creare de quiz-uri, studierea limbii române etc.”, a precizat Eugenia Bejan, directorul instituției.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol a menționat că proiectul respectiv este o continuitate a programelor pe care le desfășoară Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

„Este foarte bine că grație suportului oferit de organizația WeWorld Moldova noi putem să integrăm și copiii refugiați din Ucraina în aceste activități. Este bine să le extindem și cred că prin acest proiect, în primul rând, vom ajuta copiii ucraineni să se dezvolte și ei din perspectiva creativității, inovației și a timpului liber petrecut plăcut, dar și din perspectiva dezvoltărilor personale și să încercăm să-i integrăm în viața culturală din R. Moldova prin programele desfășurate de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, a subliniat Andrei Chistol.

Prin acest proiect, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” își propune să ofere copiilor și adolescenților refugiați din Ucraina oportunități de dezvoltare personală și profesională, precum și să îi integreze în viața culturală din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.