Keystone Moldova a realizat vineri, 9 decembrie, un eveniment de finalizare a proiectului „Dialog comunitar pentru reducerea fenomenului de bullying”. În cadrul proiectului au fost organizate mai multe activități

În perioada august-decembrie, datorită activităților proiectului, aproximativ 800 de copii din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni au găsit participativ soluții pentru a reduce bullying-ul. Totodată, aproximativ 200 pedagogi, părinți, membri ai echipelor multidisciplinare au căutat soluții pentru a-și ajuta copiii să nu mai fie ținte  sau martori ai bullying-ului și să nu manifeste un comportament de bullying.

Un teatru sătesc, împotriva bullying-ului

În cadrul proiectului, copiii din șase instituții de învățământ au participat în cadrul spectacolelor de Teatru Forum, susținute de trupa de teatru Alternativ Tudora, la tema – reducerea fenomenului de bullying.

Membrii  echipelor multidisciplinare din aceleași instituții de învățământ au fost invitați la un dialog cu un psiholog despre fenomenul de bullying și despre soluțiile pe care le pot pune în aplicare.

Părinții și pedagogii au recunoscut că fenomenul de bullying este prezent în fiecare școală și că ei, când erau elevi, au fost martori sau chiar ținta unui astfel de comportament. Este important ca părinții să colaboreze cu școala, cu profesorii.

Activități de Advocacy

La fel, 20 de adolescenți și tineri din Tudora s-au implicat în activități de Advocacy pentru a reduce fenomenul de bullying din comunitatea lor. Tinerii au realizat trei activități de Advocacy în școală și comunitate, activități în care i-au implicat și pe ceilalți copii din sat.

O altă activitate a fost un concurs de postere realizat la nivel școlar, care a avut ca temă reducerea fenomenului de bullying. Tot în școală a fost realizată o activitate mai creativă – tinerii au lipit pe holurile școlii tălpi din hârtie oranj, pe care erau scrise mesaje despre fenomenul de bullying.

Campania „Împreună reducem bullying-ul!”

În perioada noiembrie – decembrie, tinerii din Tudora desfășoară campania în social media „Împreună reducem bullying-ul!”. Tinerii înșiși au planificat această campanie, scopul, obiectivele și instrumentele folosite: filmulețe, poze cu mesaje creative, postări informative. Ei au identificat trolling-ul ca o problemă la ei în comunitate și au realizat și câteva postări despre acest fenomen.

Activitățile au fost organizate în colaborare cu Gimnaziul „Ștefan Culea” Tudora, Centrul de zi „Unitate” din Tudora, Echipa Mobilă Căușeni, Direcția de Asistență Socială și Protecție a Familiei Căușeni, Consiliul Local al Tinerilor Tudora.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Dialog comunitar pentru reducerea fenomenului de bullying” implementat de Keystone Moldova în cadrul proiectului „Împreună pentru educație de calitate”, susținut de Liechtenstein Development Service (LED)  și implementat de Asociația Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei APSCF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.