Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al șaptelea din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din cadrul Centrului de Tineret Cahul, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.
La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din cadrul Centrului pentru Tineri Cahul”: „Vă salut și vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră de a fi astăzi prezenți la această activitate. Astăzi vom vorbi despre jurnalismul comunitar și despre cum tinerii se pot implica în dezvoltarea și promovarea localității din care fac parte și despre cum pot să realizeze materiale jurnalistice folosind telefonul mobil”.
„Activitatea pe care am desfășurat-o astăzi a fost interesantă și utilă nu doar pentru tineri, dar și pentru mine. Am înțeles mai bine ce înseamnă jurnalismul comunitar și că acesta poate fi practicat de orice om, nu este necesar să fie specialist. Diversificarea activităților pentru tinerii din centrul nostru este benefică, pentru că ei trebuie să se dezvolte personal în domenii diferite, în special jurnalismul care îi va ajuta să comunice mai corect și liber în comunitate”, a menționat Directoarea Centrului de Tineret Cahul, Nadejda Voloceai.
„Evenimentul la care am participat împreună cu tinerii mi s-a părut interactiv, interesant și am învățat împreună informații noi despre ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar și despre cum scriem un material jurnalistic”, a spus specialista în domeniul tineretului din cadrul Centrului de Tineret Cahul.
Tinerii care au participat la activitatea organizată de echipa „URMA ta” s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.
„Evenimentul de astăzi mi s-a părut foarte interesant, am aflat multe lucruri despre jurnalismul comunitar. Eu sunt pasionat în general de jurnalism și pentru mine informația de astăzi a fost una nouă și foarte utilă”, a spus voluntarul în cadrul Centrului pentru Tineri Cahul, Stanislav Gunzilovici.
„De la acest eveniment am tras concluzia că este bine ca tinerii să participe la astfel de activități care să îi dezvolte și să îi ajute să devină cineva în lumea aceasta”, a spus voluntara în cadrul Centrului pentru tineri Cahul, Sofia Bondarenko.
„Mie mi-a plăcut că am primit sfaturi utile despre cum putem să scriem o știre, un reportaj sau un interviu despre comunitatea noastră, am discutat care ar fi cele mai potrivite subiecte despre care am putea scrie și deja mi-au venit multe idei despre acestea”, a spus voluntarul în cadrul Centrului pentru Tineri Cahul, Dilear Frolov.
Proiectul „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate” este realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundația Est-Europeană și finanțat de Suedia, și are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.
- Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Link Podcast#4 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Link Podcast#5 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Link Podcast#6 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
- Link Podcast#7 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva