duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

LIVE | Dezbaterea publică „Discursul de ură și propaganda de război în spațiul public și în mass-media din Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina”

Acasă Regiuni Chișinău mun. LIVE | Dezbaterea publică „Discursul de ură și propaganda de război în...

Dezbaterea publică „Discursul de ură și propaganda de război în spațiul public și în mass-media din Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina”.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua,

    Absolut, eronată interpretarea și viziunea redată în această dezbatere. Legislația în vigoare nu interzice orice discurs despre propaganda de război, e vorba de libertatea de exprimare, consacrată la art. 32 din Constituția Republicii Moldova în vigoare (legea supremă). De asemenea, la art. 10 alin. 2 din aceeași Constituție în vigoare, legiuitorul constituant a prevăzut că „Statul recunoaşte şi garantează dreptul tuturor cetăţenilor la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.” Prin urmare, iarăși exprimarea identității culturale și religioase printr-un discurs cu privire la un eveniment/acțiune externă (la caz, războiul, la care Republica Moldova nu este parte și nici să nu fie), atât timp cât nu se face propagandă la declanșarea unui război pe teritoriul național – e permisă!
    Îmi pare rău, că nu se cunosc principiile fundamentale și drepturile omului consacrate la nivel constituțional și nu se cunosc în profunzime de către cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -