vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FMI a aprobat acordul de finanțare pentru R. Moldova. Va fi debursată prima tranșă de circa $80 mil.

Acasă Articole Social-economic FMI a aprobat acordul de finanțare pentru R. Moldova. Va fi debursată...

Consiliul de directori al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat un nou acord de finanțare pentru R. Moldova, în contextul în care a existat solicitării în acest sens ale autorităților de la Chișinău pentru susținerea programului de reforme economice.

Suma totală a fondurilor care vor fi acordate în cadrul programului cu durata de peste trei ani va constitui circa 558,3 mil. USD.

Urmează ca FMI să deburseze prima tranșă în valoare de circa 80 de mil. USD.

Urmare a discuțiilor din cadrul Consiliului de directori, Kenji Okamura, director adjunct al FMI și președinte în exercițiu al ședinței, a lăudat autoritățile de la Chișinău pentru atingerea progreselor demne de laudă în reabilitarea sectorului bancar și consolidarea stabilității macrofinanciare. Oficialul FMI a menționat însă că pandemia de COVID-19, seceta și creșterea continuă a prețurilor globale la resursele energetice au încetinit activitatea economică, intensificând riscurile de reducere a creșterii economice și au complicat elaborarea politicilor.

„Moldova rămâne printre cele mai sărace țări din Europa, cu vulnerabilități structurale și de guvernanță persistente care inhibă convergența veniturilor”, a declarat Kenji Okamura.

Programul susținut de FMI are trei obiective principale: în primul rând, susținerea redresării post pandemice, în al doilea rând, satisfacerea nevoilor stringente de dezvoltare și, în al treilea rând, consolidarea cadrului instituțional și cadrului de guvernanță ale R. Moldova, a mai spus, între altele, Kenji Okamura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -