vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost ales un nou președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova

Acasă Articole Altele A fost ales un nou președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova

Traducătorul și poetul Teo Chiriac a fost ales, vineri, 10 septembrie, președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Noul președinte al Uniunii Scriitorilor a fost ales cu 118 voturi din cele 139 exprimate. Teo Chiriac l-a înlocuit în funcție pe poetul Arcadie Suceveanu, care a condus organizația scriitorilor din anul 2010.

Uniunea Scriitorilor are de rezolvat mai multe probleme ale scriitorilor. Activăm în noi condiții și ne propunem să adoptăm o nouă strategie de activitate a Uniunii Scriitorilor, a spus Teo Chiriac la adunarea generală.

Programul lui Teo Chiriac are titlul „În căutarea echilibrului”, despre care autorul spune că este unul „romantic”.

Teo Chiriac își propune, între altele, ca sarcină prioritară nu doar de a menține pe linia de plutire ,,ambarcațiunea” USM, ci și „pentru ca ea să (re)devină o navă de linie, o navă-far.”

Printre alte priorități ale lui Teo Chiriac se numără elaborarea unui „proiect național de investiții financiare din bugetul de stat” privind reparația și utilizarea sediului Uniunii Scriitorilor la capacitățile ei optime. Chiriac spune că degradarea sediului instituției sub acțiunea timpului și a factorilor de uzură trebuie stopat.

Teo Chiriac are 65 de ani și s-a născut în satul Coşerniţa, raionul Floreşti. În 1979 a absolvit Facultatea de Filologie, secţia Jurnalism, a Universității de Stat din Moldova. A debutat în 1987 cu volumul „Lucrare de control”. A semnat mai multe cărți, printre care „Salonul 33”, „Monstrul Sacru”, „Cer lângă cer”, „Fricțiunea dintre totul și nimic. Teofanii în format A4”. A fost distins cu mai multe premii literare din R. Moldova și România.

În cadrul adunării generale a Uniunii Scriitorilor au fost aleși noi membri ai structurilor de administrare a organizației scriitorilor, inclusiv 15 membri ai Consiliului. Au fost adoptate și o serie de modificări la statutul Uniunii Scriitorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -