Guvernul a aprobat în ședința sa de ieri hotărârea cu privire la organizarea și funcționarea a trei ministere reorganizate – Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. În aparatele centrale ale celor trei ministere vor activa 241 de angajați.
Cei mai mulți dintre angajați vor fi în aparatul central al noului Minister al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – o sută de angajați. Ministerul va avea patru secretari de stat și un secretar general. Noul minister va gestiona domeniile de competență: infrastructura de comunicații, construcții și urbanism, transport, infrastructura de transport, securitate şi eficiență energetică, dezvoltare regională. Ministerul va avea în subordinea sa cinci autorități administrative: Agenția pentru Supraveghere Tehnică, Agenția pentru Eficiență Energetică, Agenția Națională Transport Auto, Autoritatea Aeronautică Civilă, Agenția Navală a R. Moldova.
În cadrul Ministerului Sănătății vor activa trei secretari de stat, un secretar general al Ministerului și un colegiu. Efectivul-limită al aparatului central va fi de 74 de unităţi.
Iar în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor activa trei secretari de stat, un secretar general al Ministerului și un colegiu. Efectivul-limită al aparatului central va fi de 67 de unităţi.
În ședința din 12 august a.c., Guvernul a aprobat proiectul de reorganizare și restructurare a administrației publice centrale, printre care și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Acesta a fost divizat în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Fostul minister al Economiei și Infrastructurii a fost redenumit în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, fiind separat de Ministerul Economiei.