vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Trasee noi marcate pentru drumeții în Codrii Sipoteniului

Acasă Călărași Trasee noi marcate pentru drumeții în Codrii Sipoteniului

Două noi trasee pentru drumeții sunt marcate în Codrii Sipoteului în regiunea comunei Sipoteni, raionul Călărași. Ambele au distanța totală de 60 de kilometri și urmează să fie înregistrate ca rute turistice la nivel național. Acestea vor fi gestionate de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova, care planifică să marcheze patru trasee turistice ce vor porni din comuna Sipoteni în patru direcții diferite.

Marcarea traseelor este o activitate din cadrul proiectului „Sipoteni, Capitala Tineretului 2020-2021”.  Ambele trasee fac parte din traseul ecoturistic „Codrii Sipoteniului”.

Primul traseu are lungimea de 21 de kilometri și un nivel ușor de dificultate, incluzând itinerarul Sipoteni-TochileLeordoaia-Palanca-Hârjauca-Oricova-Sipoteni.

Cel de-al doilea, cu un nivel moderat de dificultate, are lungimea totală de 40 de kilometri și include itinerarul Sipoteni-Povestea Codrului-Sanatoriul Codru-Răciula-Frumoasa-Hoginesti-Hârbovat.

Localitatea Sipoteni este amplasată într-o zonă cu potențial turistic important. Lângă Sipoteni se află falnicii Codri și de Rezervația „Plaiul Fagului”, Mănăstirile de la Veverița și Hârjauca. Comuna Sipoteni a fost a fost desemnată „Capitala Tineretului 2020/2021” printr-un program finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Timp de un an, în localitatea desemnată Capitala Tineretului sunt concentrate activitățile de tineret din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -