12 C
Chișinău
marți, septembrie 28, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Satul Selemet a devenit mai frumos și mai atractiv pentru turiști

Acasă Articole Antreprenoriat Satul Selemet a devenit mai frumos și mai atractiv pentru turiști

La Selemet, raionul Cimișlia, condițiile pentru turism au devenit mai bune odată cu inaugurarea unei parcări multifuncționale, dar și datorită unor amenajări care se fac cu susținerea băștinașilor de peste hotare și a unor donatori internaționali.

La 20 iunie, a fost inaugurată Parcarea multifuncțională din Selemet și a fost extinsă Piața agroalimentară regională. Acestea au fost realizate în cadrul Proiectului „Revitalizarea Traseului Valul lui Traian și a tradițiilor din regiunea de Sud prin diversificarea ofertei turistice locale”, finanțat de Guvernul Elveției prin intermediul PNUD Moldova/MIDL II.

Implementatorii proiectului mizează pe faptul că aceste condiții vor pune pe picioare mici afaceri la Selemet și vor contribui la promovarea circuitelor comerciale scurte.

În aceeași zi, la Selemet au avut și o serie de evenimente culturale și cu tentă comercială. Au fost sfințite mai multe fântâni și izvoare din sat, printre care fântâna renovată a primului fântânar din Selemet, Gheorghe Popușoi. De asemenea, au fost inaugurate și sfințite câteva răstigniri executate într-un stil original. Acestea vor face parte din circuitul turistic local Valul lui Traian.

La 20 iunie, de Duminica Mare, la Selemet au fost organizate mai multe expoziții cu vânzare a bucatelor tradiționale locale, iar artiștii locali au susținut spectacole. Toate evenimentele culturale de la Selemet au fost realizate sub genericul „Prosopul care ne unește”, sub patronajul primăriei, Asociației băștinașilor „Baștina Selemet” și altor parteneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -