12 C
Chișinău
luni, octombrie 25, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Pentru prima dată în Transnistria! Copii cu autism, ajutați în cadrul unui proiect susținut de Suedia

Acasă Articole Protecţie şi asistenţă socială Pentru prima dată în Transnistria! Copii cu autism, ajutați în cadrul unui...

Un proiect implementat de consorțiul Centrul de Resurse OSORC (Tiraspol) și SOS Autism (Chișinău) a utilizat, în premieră, metodologia internațională de asistență timpurie a copiilor cu autism și familiilor acestora – ADOS-2.

În cadrul proiectului a fost achiziționat setul necesar de instrumentar pentru diagnosticare, inclusiv chestionare și ghiduri metodologice.

Până la implementarea proiectului, copiii cu autism din regiune nu puteau fi diagnosticați și nici nu puteau beneficia de asistență specializată. Acum, metodologia respectivă este aplicată, iar până la sfârșitul acestui an cel puțin 20 de copii de pe malul stâng vor fi evaluați și ajutați.

Acesta este unul din cele 14 proiecte de consolidare a drepturilor omului s-au desfășurat în regiunea transnistreană în perioada 2020-202, datorită suportului Suediei, oferit prin intermediul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”. Proiectele au contribuit la consolidarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități, ale drepturilor copiilor, romilor, persoanelor care trăiesc cu HIV, femeilor și copiilor din grupuri vulnerabile, supraviețuitoarelor violenței în familie de pe ambele maluri ale Nistrului.

În total, în cadrul programului finanțat de Suedia au fost alocați 73 de mii de USD. Totodată, PNUD a anunțat un nou apel de granturi în cadrul programului nominalizat. Cererile de finanțare pot fi depuse până la pe 30 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -