vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE finanțează un proiect de anvergură în orașul Edineț – guvernare locală smart și dezvoltare urbană

Acasă Articole Antreprenoriat UE finanțează un proiect de anvergură în orașul Edineț – guvernare locală...

Peste patru milioane de lei va investi Uniunea Europeană, în următorii patru ani, în dezvoltarea mun. Edineț în cadrul unui proiect de dezvoltare urbană pe mai multe domenii.

Proiectul „Edineț, oraș cu perspectivă de viitor” a fost lansat azi și va fi implementat de Primăria mun. Edineț în parteneriat cu primăria mun. Alba Iulia din România.

Proiectul își propune să dezvolte o guvernare locală smart, să implementeze servicii publice inteligente cum ar fi mobilitatea urbană, iluminatul public, securitatea urbană, alimentarea cu apă și gestionarea zonelor urbane verzi. Din fonduri europene, vor fi îmbunătățite condițiile de trai în zonele rezidențiale, vor fi promovate afacerile și educația inteligente. De asemenea, întreprinderile din localitate vor fi susținute la crearea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea spațiilor urbane și achiziționarea de transport public ecologic.

„Edineț are un potențial mare de a deveni un oraș modern, în care locuitorii se vor bucura de condiții de trai și de muncă mai bune și de spații urbane amenajate pentru a petrece timpul liber într-o ambianță plăcută”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE.

„A fi în asentiment cu valorile europene și a construi Europa la noi acasă rămâne a fi un deziderat pentru noi. Apreciem implicarea și bunele practici ale colegilor din acest spațiu întru promovarea adevăratelor valori social-umane. Respect partenerilor români, respect UE”, a afirmat la lansarea proiectului, Constantin Cojocaru, primarul mun. Edineț.

Beneficiarii proiectului, cu un buget de circa 4,4 milioane de euro, vor fi peste 20 de mii de locuitori ai mun. Edineț. Activitățile și lucrările din proiect vor fi finalizate la 28 februarie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -