sâmbătă, mai 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Alarmant! În satul Bilicenii Vechi, biblioteca e cu cărți… plouate

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Alarmant! În satul Bilicenii Vechi, biblioteca e cu cărți… plouate

Cele 6800 de volume și mediateca deținute de Biblioteca publică din satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, au ajuns într-o stare deplorabilă din cauza că edificiul în care este amplasată a rămas fără acoperiș urmare a unor lucrări de reparație. În consecință, ploile abundente au inundat spațiile bibliotecii.

Din cauza ploilor, pereții și tavanul bibliotecii s-au acoperit cu mucegai și igrasie. Pentru a salva cărțile, bibliotecara a fost nevoită să acopere rafturile cu cărți cu fâșii de polietilenă. Bibliotecara consideră că o mare parte din vină o poartă primarul localității și muncitorii care nu au ținut cont de prognozele meteo.

S-a lucrat cu o echipă de oameni neprofesioniști, au lucrat șapte bărbați din sat dintre care doi paznici de la grădiniță. Pentru asta sunt companii speciale care ar trebui să verifice prognoza meteo, pentru ca clădirea să nu fie inundată. Lucrările au încetat, iar muncitorii nici n-au învelit acoperișul”, a spus Maia Balan, șefa bibliotecii din satul Bilicenii Vechi, citată de nordnews.md.

De cealaltă parte, primarul satului, Ala Guzun spune că nu poartă nici o vină pentru situația creată la bibliotecă și că autoritățile au decis deja că aceasta va avea un alt sediu.

„Au fost angajați oameni din sat, ei au fost achitați de antreprenor, responsabilul de tehnică a dus evidența de construcție, mai plouă în lume și se mai întâmplă diferite situații, afară este cald și pereții se vor usca. Cărțile vor fi transportate în incinta Casei de Cultură, acolo condițiile sunt mai bune, spațiul este reparat”, a afirmat Ala Guzun, primarul satului Bilicenii Vechi.

Biblioteca publică din Bilicenii Vechi este amplasată actualmente într-o aripă a grădiniței din localitate. După ce va fi evacuată biblioteca, aici vor fi amenajate spații pentru o grupă de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -