12 C
Chișinău
vineri, octombrie 29, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost inaugurat primul traseu de drumeție, ce include cea mai veche mănăstire din Moldova și prima alee de magnolii din țară

Acasă Nisporeni A fost inaugurat primul traseu de drumeție, ce include cea mai veche...

O nouă destinație pentru cei pasionați de drumeții. E la circa 77 de kilometri distanță de Chișinău și merită să fie explorat. Este vorba de traseul Nisporeni-Vărzărești, cu lungimea de circa 12 kilometri, fiind primul marcat conform standardelor europene.

Drumeții vor ține calea pe traseu spre Mănăstirea Vărzărești (1420), cea mai veche mănăstire din Moldova. Din traseu face parte și prima alee de magnolii din țară, plantată cu ocazia inaugurării traseului. Tot aici, turiștii vor redescoperi Codrii, peisajele rurale de o frumusețe rară, vor merge pe poteci și vor putea fotografia și admira natura deosebită.

Marcarea la standarde europene a traseului de drumeții Nisporeni-Vărzărești a fost posibilă proiectului „Prietenește pentru turism”, finanțat de „Efes Moldova”, și implementat de compania „Tatrabis”.

„Ne propunem să plasăm Moldova pe harta ecoturismului internațional, să punem în valoare gastronomia locală și micii producători din satele pitorești ale Moldovei”, a afirmat „Tatrabis”.

„Efes Moldova” va lansa, în această vară, șase proiecte în cadrul programului „Prietenește pentru turism”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -