luni, august 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Școlile din Cahul vor promova medii școlare sigure

Acasă Cahul Școlile din Cahul vor promova medii școlare sigure

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) contribuie, grație proiectului EVA “Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, la sporirea rezilienței acestor comunități în abordarea violenței față de copii.

Datorită suportului financiar al Uniunii Europene și alături de partenerii UNICEF MOLDOVA și UN WOMEN, CNPAC organizează activități pentru prevenirea violenței școlare, prin implementarea și reactualizarea participativă a Politicii de protecție a copilului (PPC) în cadrul instituțiilor de învățământ. În acest sens, pe parcursul lunilor martie-mai curent, elevii din școlile raioanelor Cahul și Ungheni au fost instruiți cum să dezvolte competențe de participare în procesul elaborării PPC. Totodată, a fost realizat și Programul pentru elaborarea și revizuirea participativă a PPC pentru angajații instituțiilor de învățământ, în baza unui curriculum și suport de curs.

Douăzeci de facilitatori din Cahul și Ungheni, începând cu luna iunie, vor participa la program, iar din septembrie va demara un proces autentic de revizuire a acestui act instituțional. Aceștia vor implica atât elevii instruiți, cât și cadrele didactice, personalul auxiliar, dar și părinții.

Un mesaj vizibil, care vine ca și angajament al comunității școlare de a preveni violența față de copii, este instalat în cele 21 de școli beneficiare ale proiectului EVA.
În cadrul evenimentului, au fost invitați și facilitatorii locali 12PLUS, pentru a le oferi Certificate ce atestă obținerea calificării de facilitator al Programului de dezvoltare a rezilienței adolescenților față de abuz și exploatare sexuală „12PLUS”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -