12 C
Chișinău
luni, octombrie 25, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Carul se mișcă din loc: Soroca ar putea avea o stație de epurare modernă

Acasă Articole Locuinţă, apă, sanitaţie, canalizare Carul se mișcă din loc: Soroca ar putea avea o stație de...

Conform unui Comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, primarul, Lilia Pilipețchi, alături de specialiști din cadrul primăriei au participat la o ședință online, organizată de Unitatea de Implementare a Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, din cadrul MADRM.

În cadrul ședinței a fost discutată disponibilitatea autorităților locale de ași aduce contribuția financiară în cadrul acestui proiect, în urma implementării căruia la Soroca va fi construită stația de epurare. Atât Consiliul raional cât și primăria municipiului au precizat că aportul financiar propriu va fi asigurat. La fel, responsabilii de implementarea Proiectului au accentuat că, în cel mult o lună, la Soroca vor veni experții tehnici pentru a începe Studiul de fezabilitate, acesta trebuie să fie efectuat până la finele lunii august anul curent.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -