12 C
Chișinău
marți, octombrie 26, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cetățenii din Criuleni pot iniția microproiecte de amenajare a fântânilor, izvoarelor, parcurilor mici, terenurilor de joacă

Acasă Criuleni Cetățenii din Criuleni pot iniția microproiecte de amenajare a fântânilor, izvoarelor, parcurilor...

Consiliul Orăşenesc Criuleni a modificat Regulamentul de finanţare a microproiectelor de amenajare a teritoriului administrat de primăria oraşului Criuleni în partea de mărime a contribuţiei din partea bugetului primăriei. Astfel, dacă până la modificare, grupurile de cetăţeni activi care puneau la cale microproiecte, puteau cere de la consiliu un grant în mărime de la 5 la 10 mii de lei, atunci după modificarea votată la 23 martie, 2021, cetăţenii care se organizează să facă amenajări în mahalalele lor sau în curţile blocurilor pot aspira la un grant de la 1 mie la 20 de mii de lei.

Discuţii a trezit termenul de „valoare totală a grantului”, care a fost confundat cu valoarea totală a proiectului. Tatiana Canţîr, secretarul consiliului, a explicat că este corect „dacă cetăţenii au adunat 3 mii de lei pentru o lucrare anumită, primăria le poate acorda un grant de până la 6 mii de lei, însă valoarea grantului nu poate depăşi 20 de mii
de lei pentru un proiect”.

Destinaţia grantului a rămas aceeaşi, care a fost stabilită în 2016: proiecte de amenajare a fântânilor, izvoarelor, parcurilor mici, terenurilor de joacă, construcţii asamblate de înfrumusețare a răzoarelor, amenajarea terenurilor de agrement şi reparaţia porţiunilor de drum.

Consilierii au decis că în 2021 în bugetul primăriei va fi rezervată suma de 100 de mii de lei pentru susţinerea proiectelor cetăţenilor, iar câștigătorii vor avea obligaţia să le implementeze pe parcursul a două luni de la obţinerea finanţării.
Până acum, criulenenii au solicitat granturi pentru reparaţia porţiunilor de drum, pentru amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, pentru reparaţia fântânilor. Un grup de ohrincenii au aplicat pentru un grant şi au amenajat un izvor, iar la Zolonceni tot la un teren de joacă pentru copii s-a muncit, doar că acesta a fost nefuncţional în scurt timp după instalare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -