12 C
Chișinău
marți, octombrie 26, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un cuplu cu dizabilități din Rezina solicită ajutor pentru a-și crește în liniște copilașul

Acasă Articole Drepturile copilului Un cuplu cu dizabilități din Rezina solicită ajutor pentru a-și crește în...

Un cuplu cu dizabilități din Rezina are nevoie de noi pentru a-și crește în liniște și siguranță copilașul mult dorit. Povestea Elenei și a lui Alexandru a fost relatată pe rețelele sociale de către fotografa Olga Lopatsky.

Aceasta a asistat la naștere și a fost martora emoțiilor pe care le-au trăit părinții și acum și-a propus să ajute această familie frumoasă, care în pofida provocărilor pe care i le-a oferit viața, continuă să creadă în dragoste, să se susțină reciproc și să se bucure de venirea pe lume a lui Mișca, privind cu nesiguranță și speranță în viitor.

„Acum două luni în urmă m-a sunat o colegă, Stela Dontu, povestindu-mi istoria a doi tineri din r. Rezina. Istoria, care nu te poate lăsa indiferent și pe care, la rândul meu, vreau să v-o relatez.

Elena, cu deficiență locomotorie severă din copilărie și Alexandru, cu deficiență locomotorie și el, amplificată de o patologie înnăscută care a dus la devieri de auz și vorbire, în pofida tuturor problemelor de sănătate care au creat și crează zeci de obstacole în viața lor, au reușit să întemeieze o familie frumoasă, unită prin dragoste, respect și grijă unul față de altul.

Fiind de 7 ani împreună și trecând prin nenumărate greutăți, pe 2 februarie, cu ajutorul unor medici minunați de la
Institutul Mamei și Copilului, visul Elenei de a fi Mamă, a devenit realitate. Pe lume a apărut copilașul mult dorit și absolut sănătos, pe care l-au numit Mihail. „Mișa” ar fi unicul nume ușor de pronunțat pentru tatăl său, Alexandru.

Îmi vine greu să redau în cuvinte emoțiile Elenei din ziua nașterii: o stare cuprinsă de necunoaștere, frică, neliniște, speranță atunci când încredințezi tot ce e mai sfânt în mâinile medicilor… A fost tăcută, smerită și cu o privire care te lăsa fără grai. O încurajam, o țineam de mână și simțeam cum tremură…

Dar și mai emoționantă a fost externarea mămicii cu bebelușul pe care cu greu îl ține în brațe și prima întâlnire cu tatăl micuțului.

ea.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -