12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Problema câinilor vagabonzi, ce hoinăresc prin orașul Călărași, ar putea fi soluționată

Acasă Articole Altele Problema câinilor vagabonzi, ce hoinăresc prin orașul Călărași, ar putea fi soluționată

După nenumărate plângeri din partea localnicilor speriați de haitele de câini ce împânzise orașul, autoritățile călărășene au decis să se implice. Astfel, primăria a încheiat un contract cu un centru specializat din capitală, unde sunt duși câinii maidanezi prinși pe străzile orașului. Odată ajunse la Chișinău, animalele sunt sterilizate, li se pune o crotalie la ureche, sunt vaccinate, iar după câteva zile de reabilitare, acestea sunt aduse și lăsate în voie pe străzile din Călărași.

Potrivit lui Vladimir Susarenco, viceprimarul orașului, deja 20 de maidanezi din oraș au fost sterilizați de la începutul anului.”Statistica aproximativă pe care o avem arată că avem cam 80 de câini fără stăpân care s-au aciuat prin diferite regiuni ale orașului. Ne-am propus totuși îngrijirea a 100 de câini pentru acest an, deoarece periodic mai apar alții aduși de prin alte localități”, ne-a comunicat viceprimarul.

Întreg serviciul de care ”beneficiază” un câine costă nu mai puțin de 800 de lei. Un calcul simplu arată că, în anul acesta, din bugetul local vor fi alocați în acest sens circa 80 de mii de lei. Bani care, speră autoritățile, vor ajuta la rezolvarea problemei.

Imediat după ce au început a fi strânși câinii din oraș, mai multe persoane au reacționat pe rețelele sociale, întrebând primăria ce se întâmplă. Cum era de așteptat, părerile călărășenilor au fost împărțite: unii fiind mulțumiți de decizia autorităților, alții mai puțin, iar unii arătându-se total împotriva ideii de a-i vedea din nou pe străzi.

”E foarte greu să le faci tuturor pe plac. Cert este că după sterilizare câinii devin mult mai calmi și nu mai prezintă pericol de a ataca trecătorii. Până una alta nu prea avem alternative. Atâta timp cât legislația nu prevede sancțiuni pentru cei care își abandonează patrupezii, cât nu sunt marcate animalele de prin gospodării, problema va continua să existe”, susține Vladimir Susarenco. Potrivit lui, inițiativa de a încheia un contract cu un centru specializat a venit de fapt din partea consilierului orășenesc Sergiu Glazov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -