12 C
Chișinău
marți, septembrie 28, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Una dintre marile provocări ale acestui an

Acasă Chișinău mun. Una dintre marile provocări ale acestui an

Pe parcursul următoarelor patru luni, tineri din Republica Moldova vor putea accesa servicii de consultanță juridică și psihologică gratuite, oferite în cadrul unui proiect al Consiliului Național al Tineretului (CNTM), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului, consultațiile vor fi acordate, „pentru a fi mai aproape de tineri și a le oferi sprijinul necesar”.

„Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19, care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și nedreptăți pe plan profesional, și nu doar”, se arată în comunicat.

Pe parcursul a patru luni, CNTM își propune să informeze peste 10 mii de tineri, în mediul online și offline, despre drepturile și obligațiile acestora în situații de criză și cum aceștia își pot apăra drepturile pe timp de COVID-19. De asemenea, tinerilor li se va oferi suport psihologic corespunzător, în funcție de solicitările pe care le au.

„Prin consultarea și asigurarea drepturilor tinerilor, proiectul „Justiție pentru TINEri” își propune să identifice drepturile și interesele legitime ale tinerilor, care au fost lezate și să contribuie la îmbunătățirea nivelului de cultură juridică al acestora”, se arată în comunicat.

Pentru a beneficia de servicii gratuite ale unui psiholog, tinerii vor trebui să scrie la cntm.psihologie@gmail.com, iar pentru consultații juridice gratuite – la cntm.justitie@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -