12 C
Chișinău
marți, septembrie 28, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Porția de căldură a persoanelor fără adăpost

Acasă Chișinău mun. Porția de căldură a persoanelor fără adăpost

Pe Victor l-am întâlnit căutând prin tomberoane într-un cartier de la Telecentru din Chișinău. Un bărbat cu vârsta de peste 50 de ani, slab, de statură medie, îmbrăcat într-o pereche de blugi negri și o scurtă gri, destul de subțire pentru frigul din noiembrie. Avea un cărucior pe care își sorta lucrurile după câteva criterii, alimentare, haine și carton.

Când l-am salutat, s-a uitat lung și dubios la mine, iar, după ce a mimat un răspuns, și-a continuat activitatea. Am intrat la o alimentară din apropiere și am luat câteva produse, o pâine, un chefir, o conservă de pește și câteva batonașe de ciocolată. Întorcându-mă, m-am apropiat și i-am întins pachetul.

Era un pic nedumerit, dar a luat produsele și a mulțumit. Am reușit să port un scurt dialog, în care Victor a povestit despre situația în care a ajuns. În trecut a fost lăcătuș, a avut familie, dar și viciul de a consuma alcool în exces. În consecință a rămas și fără persoanele dragi, care au refuzat să-l mai recunoască, dar și fără locuință.

„Acum nu mai beau, doar uneori”, a spus el. Zilnic merge pe la platformele de gunoi, adună carton, metal, mai găsește produse alimentare încă comestibile. Trăiește într-o construcție părăsită și nefinalizată, dar temporară, speră să-și găsească un loc de lucru cu salariu stabil, dar deocamdată se descurcă cum poate.

Continuare în Gazeta de Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -