vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cinci gunoiști din localitățile Miclești, Râscova și Peresecina trebuie să dispară

Acasă Criuleni Cinci gunoiști din localitățile Miclești, Râscova și Peresecina trebuie să dispară

Încă o victorie pentru chișinăuianul Dmitrii Mikitenko care s-a stabilit la Râșcova,r-nul Criuleni și împreună cu un grup de voluntari a început să curețe satul de gunoiștile neautorizate, creând și platforme de sortare a deșeurilor . Recent a găsit susținere pentru a extinde activitatea de asanare a mediului ambiental. Gunoiul, pe care-l vedeți în fotografii, nu va mai fi!

Peste 14 mii de locuitori, din Miclești, Peresecina, Stetcani și Rîșcova, vor scăpa de problema deșeurilor. Aceștia vor avea parte de un sistem modern de sortare a deșeurilor, cele 5 gunoiști neautorizate din aceste localități vor fi lichidate, iar în locul lor vor fi plantați circa 400 de copaci- comunică EcoVisio -Toate activitățile vor fi realizate timp de un an, în cadrul proiectului „Gestionarea deșeurilor în satul Rîșcova”, de către activiștii de la MoldovaFărăDeșeuri.

În aceste localități va fi creat un punct de colectare a hârtiei, unul de colectare a deșeurilor electronice și 15 platforme pentru compost, iar în școli vor fi instalate platforme de colectare separată a deșeurilor.

„Gestionarea deșeurilor în satul Rîșcova” este realizată în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”/ Fii Schimbarea: Cetățeni implicați – comunități durabile, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -