12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Satul Suruceni, raionul Ialoveni, se scufundă în gunoaie

Acasă Ialoveni Satul Suruceni, raionul Ialoveni, se scufundă în gunoaie

Totul a pornit de la trista realitate cu care se confrunta satul Suruceni, și anume faptul că zilnic, localitatea se scufundă în gunoaie, iar aceasta afectează calitatea apei, aerului și solului. Membrii grupului de inițiativă Eco Team  au dorit să vina în ajutorul naturii. Cele patru activități prevăzute in planul de acțiuni al echipei au început prin organizarea unui training de informare și conștientizare, unde moderator a fost Lilu Ojovan. A urmat salubrizarea câtorva regiuni mai afectate ale localitatii precum si vopsirea și reamenajarea aspectului estetic al stației de așteptare din sat, acțiuni la care au participat exponenți ai întregii comunitați, de la elevi, adolescenți pînă la agenți economici și localnicii suruceneni.

Împreună cu ajutorul acordat de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, cu suma de 5 500 lei, precum si finanțarea venită din partea primăriei, agenților economici dar și contribuția sătenilor în valoare de 2 840 lei, tinerii au avut sorți de izbândă.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu sustinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Fundatiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -