vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În satul Andrușul de Sus din raionul Cahul sunt multe gunoiști neautorizate

Acasă Cahul În satul Andrușul de Sus din raionul Cahul sunt multe gunoiști...

Una din problemele mari cu care se confruntă locuitorii satului Andrușul de Sus, raionul Cahul, cu peste 1700 locuitori, este gradul redus de informare, conștientizare, implicare și participare a cetățenilor în procesele de gestionare a deșeurilor.

Această problemă a fost identificată în baza sondajului realizat de un grup local grupul de iniţiativă, unde respondenții au dat prioritate proiectelor de informare și implicare a cetățenilor în egală măsură cu proiectele de dezvoltare a infrastructurii. Prin discuții directe cu cetățenii, 60 % de respondenți au constatat, că în localitate este nevoie de a acționa mai rapid în domeniul gestionării, sortării şi reciclării deșeurilor, lichidării gunoiștilor neautorizate şi crearea unui mediu ecologic în localitate.

Pentru evaluarea stării ecologice a localităţii un grup de tineri au studiat situaţia din localitate şi în jurul satului, unde au depistat mai multe locuri neautorizate de depozitare a deşeurilor. În sat avem o gunoişte autorizată, dar cetăţenii continuă să arunce gunoiul şi în locuri nepermise, nu toată lumea este conştientă de necesitatea unui comportament ecologic corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -