sâmbătă, mai 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

La Soroca se închid bibliotecile

Acasă Articole Odihnă şi recreere La Soroca se închid bibliotecile

La ședința consiliului municipal din 5 decembrie, consilierii din orașul Soroca au adoptat o decizie prin care două biblioteci din acest oraș vor fi comasate, iar una lichidată, din cauza că au puțini cititori.

Potrivit proiectului de decizie, vor fi comasate filialele nr. 1 și nr. 2, rămânând activă filiala nr. 2. Totodată, va fi lichidată filiala nr. 3, aflată în preajma Stației de Medicină Urgentă.

“Mai multe filiale au fost reparate, modernizate, afară de filialele nr. 1 și nr. 3, unde nu avem contract de arendă pentru încăpere și nu pot fi făcute investiții în reparație și tehnică de calcul. Am decis să le comasăm. La bibliotecă avem două locuri libere, astfel vom angaja bibliotecarele celor două biblioteci și personalul nu va avea de suferit”, a argumentat directoarea bibliotecii municipale „Mihai Sadoveanu” Eugenia Railean, potrivit cărei cele două filial comasate aveau câte 300 și 600 beneficiari.

Elena Bodnarenco, consilieră PCRM, a propus amânarea acestei decizii, având în vedere că bugetul municipiului este mai mare cu patru milioane lei, transferate recent din bugetul de stat. Propunere însă nu a găsit susținere.

Sursă: Obsevatorul de Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -